Hvad er sundhed for mig: 

Sundhed har altid fyldt meget hos mig både på godt og ondt. Jeg har oplevet på egen krop hvad det vil sige at have dårlig samvittighed over hvad jeg har spist. Jeg har givet mig selv utallige løftede pegefingre, uden nogen positiv effekt. 

Sundhed er et tema som fylder meget i samfundet og mange har den gyldne løsning på hvordan du kan forbedre din sundhed. 

Det øget fokus der er på sundhed har skabt forvirring om hvad der er rigtig og forkert, og hvad der er sundt og usundt. Derfor er der opstået en sort/hvid tænkning om sundhed. 

Med nutidens teknologi har det aldrig været nemmere at etablere sin egen sandhed om sundhed, som ikke nødvendigvis bygger på evidens. 

En vigtig opgave for mig er at modkæmpe misinformation og mindske forvirring om sundhed. 

Med min uddannelse som professionbachelor i ernæring og sundhed sikrer det dig, at du altid får den nyeste viden der er på området. Derudover forholder jeg mig kritisk til information om sundhed og ernæring, hvilket i sidste ende kun kommer dig til gode. 

For mig er sundhed en individuel størrelse der afhænger af hvad den enkelte tillægger ordets betydning. Derfor er der for mig heller ikke noget der er rigtig eller forkert, sundt eller usundt, da jeg mener det altid skal ses ud fra en konkret kontekst og det enkelte menneske. 

Min vision med min virksomhed er at gøre folk oplyste, så de på baggrund af evidensbaseret information kan træffe de valg, der passer ind i deres hverdag og livsverden. 

Sara Schmelling 

  • 2019- indehaver af Sara Schmelling. Ernærings- og sundhedsformidler. 

  • 2020 Professionbachelor i Ernæring og sundhed. Heraf sundhedsfremme og diætetik, med speciale i elitesportsernæring 

  • 2020-2022 Kandidat i Idræt og sundhed. Cand. Scient. idræt og sundhed

Kort om mig: 

Jeg har en stor forståelse for sport og motion, da jeg selv er tidligere konkurrence svømmer og spillet volleyball i den danske 1.division. Derudover færdiggjorde jeg også min uddannelse med speciale i elitesportsernæring. 

Af interesse er jeg lidt af en nørd i et køkken og elsker at afprøve nye smage og retter. 

Jeg stræber altid efter at yde mit bedste og give dig den bedste oplevelse. En vigtig ting for mig er at formidle og tilpasse viden om ernæring ind i din forståelsesramme. Hvis det ikke lykkes, er det ikke dig der har fejlet men mig.